Jag och Sixten gillar att se på film eller tv och se olika hundhjältar eller kändisar. Tänk om jag hade varit kändis. Tänk på hur mycket godis och leksaker jag hade kunnat få. Kanske till och med haft en stor säng i ett eget rum att sova och busa i. Så hade husse och matte kunnat ha någon till hjälp med att borsta mig, ut och gå med mig eller ge mig mat och godsaker. Vilket underbart liv jag skulle ha då!

Här kommer en lista på några av mina favorithundar:

Lassie – min favorit collie tik. Hon var så smart i de filmerna som jag såg henne i och hon var verkligen en hjältinna och hjälpte hennes Lill matte. Klart jag vet att hon är påhittat. Men det är väl inte fel att drömma.

Lajka – den sovjetiska hunden som blev det första levande varelse som sändes ut i yttre rymden. Detta gjorde hon den 3 november 1957. Hon var en blandras tik som de hade hittat på en av Moskvas gator. Det som var så synd var att Lajka kom aldrig tillbaka till jorden utan dog ute i rymden efter att det hade blivit för varmt i rymdkapseln.

Scooby Doo – är ju verkligen en stjärna i och för sig bara en tecknad hund men en stjärna ändå. Vilka äventyr denna grand danois kille med sin kompis Shaggy och deras gäng hittade på. Precis som Scooby Doo är jag också glad för mat. Men jag är inte lika rädd som honom. Det hade varit kul att få hänga med på något av deras äventyr.

Båtman, hans riktiga namn var Caesar – var Tjorven stora fina Sankt Bernhards hund som var med i filmerna om barnen på Saltkråkan. Tänka att få ha en egen ö att springa runt på och hälsa på vem man ville. Vilket härligt liv! Det sägs att när Båtsman hade badat tog det sex timmar att få han päls torr igen. Och tydligen skulle han ha snarkat och hållit alla vakna om nätterna. Maria som spelade Tjorven var hans favoritperson.

Tubbe eller som han hette i verkligenheten Turbo – Denna bordercollie fick hjälpa sin husse Snoken att lösa olika deckarhistorier och de bodde på en gammal fiskebåt. Häftigt tycker jag. Turbo fick vara med in några filmer. Verkligen en skådespelarhund i klass.

Cujo – En filmhund som jag verkligen synd om. Det var en Sankt Bernhardshund som fick en sjukdom genom att en fladdermus rev honom på nosen. Cujo blev alladels galen av rabiesen och börja ge sig på att bita människor. Han kunde ju inte hjälpa att han blev sjuk, för han var ju snäll och rar innan.