Enligt matte och husse så kan varken jag eller Sixten se färger, men jag vet inte vad färger är så det gör inget. Det jag däremot vet är att det är väldigt roligt att se på TVn och se alla bilder som rör sig och lyssna på alla olika ljud, och givetvis är det ännu roligare när det är hundar med i rutan. Jag har redan berättat om några av mina favoritkändisar i hundvärlden, och de allra flesta av dem är skådespelare. Det är dock inte mina favorithundar jag har tänkt berätta om nu, utan nu tänkte jag prata om några av de filmer med hund sport som jag och Sixten tycker om att titta på (och skälla på när det blir alldeles för spännande!).

Riktigt duktiga hundar

Det finns många olika typer av hund sport, både verkliga och påhittade, och det är riktigt duktiga hundar som utför alla roliga trick på duken. Jag förstår såklart att det inte är på riktigt när hundarna flyger flera meter upp i luften, men det är ändå riktigt duktiga hundar som är med och låtsas att spela. Personligen är jag inte mycket för att skutta runt på det viset, men det ser väldigt häftigt och roligt ut när andra gör det. Matte och husse brukar till exempel se på sport på TV, men jag har aldrig sett dem utöva sport på egen hand så det kanske är samma sak? I alla fall, vidare till de häftiga filmerna!

Air Bud – Vilken Lirare!

Det är få hundar som är lika häftiga som Buddy, för han kan nämligen spela basket som ett riktigt proffs. En del påstår att basket inte är en hund sport, men Buddy är en hund och han spelar basket för att hjälpa sin husse så de har helt enkelt fel. Han är dessutom en golden retreiver, så det gör att filmen får många pluspoäng från mig. Om jag var en filmstjärna så är det en sån roll jag skulle vilja ha, fast jag skulle kanske spela fotboll istället för basket.

Benji – Alla tiders hjälte

Benji är historian om en herrelös hund som beger sig ut på äventyr för att rädda de två barn som tagit hand om honom, och det är svårt att inte börja yla när man tittar på den. Och den hund sport som filmen kretsar kring är såklart spårning, för han måste utföra riktigt detektivarbete för att leta reda på sina vänner! Filmen är dessutom såpass omtyckt att det gjordes en nyinspelning av den under 2018, och det är svårt att inte tycka om en sån hjälte.

Best in Show

Det är mycket som händer i filmen Best in Show, men det som jag och Sixten är intresserade av är alla fina hundar som är med i den. Egentligen kanske inte utställningar räknas som en hund sport, men det är många moment som är med och man tävlar mot andra hundar så jag tycker ändå att det räknas (och Sixten håller med mig). Man blir så imponerad av vad väl hundarna uppför sig att jag nästan överväger att vara lite mindre lat själv (men bara nästan).