Som sagt så heter jag Digge och är en stilig kille som gillar att njuta av livet. Jag tänkte berätta lite historier från mitt liv som jag har varit med om. Fråga mig inte om när eller vilka dagar det för det har jag noll koll på. Vi hundar lever ju bara för dagen!

Jag bor just i en lägenhet mitt i stan men med massor goa träd och buskar att sniffa på när jag och Sixten är ute och rastar matte eller husse. Så det är helt okej. Speciellt när vi får åka till den stora rastgården ner vid havet. För där en massa goa hålor att sniffa i och gräva större.

Men när jag var liten så bodde vi ute på landet. Det bästa jag visste var när jag fick springa lös. I alla fall så var det när åkern blommade som mest med gula blommor. Då fick jag upp vittringen av en hare mitt ute i åkern. Så jag började nosa och försökte hitta haren. Jag letade och letade men jag hittade den inte. Matte blev lite orolig för mig för hon såg ju mig inte hela tiden. Det enda som syntes på mig var min svanstopp som irrade fram och tillbaka ute på åkern. Det var kul synd bara att jag inte fick tag i haren. Men när vi kom hem igen var jag så trött så jag somnade med en gång.

Något som var spännande var när jag var vid havet första gången. Då kom det vatten mot mig med något konstigt vitt skum på så jag försökte bita det. Men det gick ju inte, för det var äckligt vatten bara.

Eller som matte och husse fick för sig att vi skulle bada i havet för första gången. Jag gillar inte bada eller duscha. Så jag tänkte de här blir inte kul. När jag väl vågade hoppa ner från stenen som jag hade klättrat upp på, fick lite panik nämligen, så var det riktigt kul att jag pinnarna som husse kastade ut i vattnet. Men rätt som det var nådde jag inte ner med tassarna längre. Vattnet blev för djupt och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Men döm av min förvåning så kunde jag simma! Wow det var ju kul. Men husse och matte tröttna efter en stund så var vi tvungna att åka hem igen. Och så blev det dusch i alla fall. Fyyyyyy!!!

När matte tog med mig till hennes kompis häststall första gången. Det var lajbans! Bakom lagården fanns det en stor mycket väldoftande hög hästbajs. Det var så kul att springa och rulla runt sig där. Det smakade gott också. Men jag kan ju meddela att matte gillade det inte. Och så blev det duschen igen!!!

En annan gång när jag var i stallet så fick jag hjälpa till att strö ut halm eller vad det nu kallas på golvet, där dom stora hästarna bor, tror att det kallas för bås. Så jag krafsade och krafsade det var kul. Men matt blev inte glad när jag skulle ut i hagen för att hälsa på de stora hästarna, tänkte jaga dem lite. Matta hindrade mig precis innan jag skulle börja. Det hade ju varit jättekul att jaga dem. Men nu får jag stå utanför att titta på dem istället. Det är inte lika kul.

Mitt liv om hund

På tal om matte blev arg, då var det en annan gång som jag passade på att ha lite kul när husse och matte var borta. Jag hittade en mjuk och mysig lite tomteluva som satt fast på ett hårt plastband som matte brukar ha i sitt hår när hon vill bara fin. Tror att det kallas för diadem. Det hade matte lagt på soffbordet, lagom höjd med min nos. Den såg så lockande mjuk och gosig ut. Så jag tänkte bara smaka lite på den. Men nu var det så att på tofsen på luva så fanns det fransar av glitter och garn. Det kändes ju onödigt att det satt på luvan. Så jag tuggade och drog bort tofsen, sedan åkte luvan och röda mjuka bandet på diademet samma väg. Så roligt det var! Rätt som det var så var husse och matte hemma. Matte blev så arg på mig och jag skämdes en liten stund.

Annars när matte och husse inte är hemma så brukar jag och Sixten gå på en husesyn för att se om det finns något gott att äta eller något att leka med. Matte gamla gympadojjor var en fullträff en gång. De doftade så gott och i skon så låg där något löst i gummi, mjukt och gosigt. Det var ju bara att tugga på. Men det skulle jag inte ha gjort, matte blev arg på mig igen. Suck!!!

Hittar vi inget på vår husesyn så går vi och lägger oss antingen i soffan eller husses och mattes säng. Den är ju så gosig, varm och go. Och det doftar ju som både matte och husse var där. Härligt!

Innan Sixten kom in i bilden så var det lite tufft att gå ut när det var mörkt. För det finns så många konstiga ljud och jag ser så många läskiga saker. Kommer ihåg speciellt en gång när jag var ute och rastade matte. Vi gick längst trottoaren och rätt som det är så kommer något jättestort svart emot mig. Då tänkte jag att det är bästa att jag börjar skälla och inte visa att jag var rädd. Men det var ingen där och matte bara skrattade åt mig. När matte berättade för husse sen visade sig att jag hade skällt på min egen skugga. Snacka om att jag kände mig förnärmad, speciellt när matte bara skrattade åt mig.

Annars är min favorit när vi åker ut i bilen för då vet jag att det är något kul på gång. Oftast är det att vi antingen åker ner till havet eller till skogen. Det är ju så jättekul! Det doftar så härligt och det är så roligt när jag får upp ett spår. Då gäller det matte eller husse håller i hatten för då går det fort fram. Sedan är det skönt att komma hem och bara lägga sig och sova en stund. Det är livet!!!